Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla tappade pallplatsen i slutet

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla såg pigg ut.

Men när tröttheten slog till gjorde den det ordentligt.

Svenskan kunde inte hänga med Marit Björgen, Therese Johaug och Astrid Jacobsen, utan fick nöja sig med fjärdeplatsen i Holmenkollens tremil.

Charlotte Kalla gick tidigt loss tillsammans med Marit Björgen och Therese Johaug.

Trion hade som mest dryga 40 sekunder ner till jagande Astrid Jacobsen, och den svenska pallplatsen såg ut att vara klar.

Världscupen i längdskidor

– Jag tyckte jag hade en bra känsla och jag försökte åka energisnålt, säger Kalla till SVT Sport.

”Hade inte krafterna i dag”

Men Kalla tappade.

Och det rejält.

Kalla orkade inte hänga med i Johaug och Björgens ursinniga tempo och när tröttheten slog till gjorde den det ordentligt.

– När Marit och Therese fick en lucka hade jag inte krafterna att ta mig ikapp. Jag försökte men sen så fokuserade jag bara på att hålla i.

”En tråkig placering”

Men att hålla i fungerade inte för Kalla.    

Jacobsen plockade in mycket tid och i slutskedet av loppet gick hon om, och Kalla slutade alltså på fjärde plats i säsongens sista tävling.

– Det är en tråkig placering, men samtidigt så har jag många namn bakom mig i listan i dag. Jag tar med mig en hyfsat god känsla, säger Kalla.          

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet