Nytt styrkebesked av Kalla Foto: TT

Kallas nya styrkebesked

Uppdaterad
Publicerad

Kalla fortsatte lämna positiva besked i Skandinaviska cupen.

”Jag tycker det känns jättebra”, säger Charlotte Kalla till norska Ski tv.

Efter lördagens seger i comebacken i Lillehammer var Charlotte Kalla i dag tillbaka i skidspåret.

15 kilometer klassiskt stod på schemat och Kalla tog tidigt täten i masstarten.

Efter sju och en halv kilometer kunde Kalla i sällskap med svenskan Ebba Andersson och norskan Kathrine Harsem gör ett litet ryck från konkurenterna.

– På andra varvet var jag lite trött men att jag kunde gå i rygg gjorde att jag fick extra krafter, säger Kalla till norska SKI TV.

Turades om

Under loppets sista halva turades de båda svenska åkarna om att dra.

Och tättrion följdes åt till den sista branta stigningen, då la Kalla in en extra växel och skapade sig en lucka till Andersson och Harsem.

Charlotte Kalla gick i mål som ohotad vinnare på tiden 42:17. Ebba Andersson slutade trea, dryga sju sekunder efter Charlotte Kalla.

Nu satsar Kalla mot att så snart som möjligt kunna tävla mot världseliten.

– Jag hoppas att det blir att jag åker i Val Mustair i Tour de ski. Nu ska jag träna och det ser jag fram emot, säger hon.

Önskat besked

Charlotte Kalla summerar alltså helgen med två förstaplatser och önskat besked.

– Jag fick de svaren jag ville ha, säger Kalla, som gjorde sina första tävlingar sedan genomklappningen i världscuppremiären i Ruka, något som senare konstaterades bero på förmaksflimmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.