Foto: TT Nyhetsbyrån

Kanonåk av Hansdotter – i favoritbacken

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter stod för ett riktigt bra första slalomåk – i favoritbacken i Flachau. ”Jag är på min favoritplats. Det var bara att ladda på och jag känner att det här är min dag” säger Hansdotter till TV4.

Svenskan leder just nu det första åket med 95 hundradelar, före schweiziskan Wendy Holdener. Anmärkningsvärt är att amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin är hela 1,38 sekunder efter Hansdotter.

”Nu jäklar ska jag visa dem”

– Jag gick på en skön känsla från start, och jag tänkte att nu jäklar ska jag visa dem. Men trodde kanske inte att det var så bra. Det är bara ut och köra så fort jag kan i andra åket, och så får vi se, säger Frida Hansdotter till TV4.

Frida Hansdotter kom till Flachau stärkt av tredjeplatsen i Maribor. Och hennes åkning i det första åket visar att formen är rejält på uppgående. Noterbart är att backen sattes av Mikaela Shiffrins tränare, men amerikanskan är just nu inte bättre än femma.

Emelie Wikström hade en topplacering på gång, men efter en liten miss i slutet av backen är hon tia inför det andra åket.

– Jag åkte bra på mitten, sedan hade jag den här skitmissen, men jag känner att jag är på gång, säger Emelie Wikström.

Shiffrin: ”Kan inte underskatta Frida”

Mikaela Shiffrin, som hade ett misslyckat första åk, sa så här till TV4.

– Jag överarbetade min åkning lite, och det var kanske lite svårare än jag trodde på förhand. Frida hade ett väldigt bra förstaåk, och jag kan inte underskatta henne, säger Shiffrin.

Anna Swenn Larsson åkte ur i det första åket, inte heller Magdalena Fjällström eller Sara Hector lyckades ta sig vidare till det andra åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.