Säsongen är över för Kajsa Kling. Foto: Bildbyrån.

Kling avstår världscupfinalen: ”Energin är slut”

Uppdaterad
Publicerad

Kajsa Kling har lämnat Aspen och missar världscupfinalen i störtlopp. ”Jag känner att min energi är slut”, säger Kling till skidförbundets hemsida.

Kajsa Klings säsong är över. Den 28-åriga fartspecialisten var kvalificerad till världscupfinalen i störtlopp, men avstår den sista tävlingen för säsongen.

Åkt hem

– Jag har tagit beslutet att inte åka sista tävlingen i Aspen. Jag känner att min energi är slut och i stället för att försöka slita mig igenom en sista tävling har jag valt att åka hem, säger Kling till skidförbundets hemsida.

Kling – som haft det tungt under våren, där hon bland annat inte hittade formen i VM – tar redan nu sikte på nästa säsong.

– Mitt fokus den närmsta tiden kommer vara på att vila och försöka hitta energin igen så jag sedan kan fortsätta arbeta och sikta framåt. Det har varit en tuff säsong och nu vill jag vila lite så jag kan ta nya tag inför nästa år som är ett OS-år, säger Kling.

Svenskar i Aspen

Svenska åkare som vi dock kommer få se under världscupavslutningen i Aspen är: Frida Hansdotter, Maria Pietilä Holmner, Emelie Wikström, Sara Hector, André Myhrer, Mattias Hargin och Matts Olsson.

Världscupavslutningen sänds i SVT1 med start 16:20 på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.