Kajsa Kling inleder VM med super-G i morgon. Foto: TT Nyhetsbyrån

Störtloppsträningen i St Moritz inställd

Uppdaterad
Publicerad

Kajsa Kling hade sett fram emot att få köra en störtloppsträning innan tisdagens super-G-tävling i VM. Men dagens träningsåk ställdes in på grund av dåligt väder.

Fartspecialisten Kajsa Kling hade sett fram emot att köra måndagens störtloppsträning innan VM drar igång ”på riktigt” med super-G i morgon.

– Jag tycker det känns ganska bra. Det är skönt att få göra ett störtloppsåk innan och känna på backen. Det brukar alltid vara svårt att köra hangåkning när man inte har några referenspunkter. Så det känns skönt att få göra det åket och sen är det bara köra, sa Kling till SVT Sport i går.

”Tror det blir bra”

Men vid lunchtid kom beskedet om att träningsåket ställs in på grund av mycket ny snö, låga moln och stark vind. Även herrarnas störtloppsträning, som var tänkt att hållas i en annan pist än damernas, ställdes in.

– Så här är det ibland. Det har kommit in mycket snö och det var lite bolligt. Synd, för under det ser det väldigt, väldigt bra ut. Men jag har varit här ganska mycket och känner mig trygg i banan, säger Kling till TT.

Tog en tredjeplats i Lake Louise

Bästa världscupplaceringen för Kling den här säsongen kom i Lake Louise i december, då hon kom trea i Lake Louises störtlopp. I VM hoppas hon kunna prestera lika bra.

– Alltså gör jag det jag ska kan det hända väldigt bra saker, men jag måste åka skidor och fokusera på den biten. Sen får vi se vad som händer.

Hela tävlingsprogrammet för VM, som sänds i TV4 och Eurosport, hittar du här.

Modin

VM-guide: Super-G

När: Tisdag 7 februari klockan 12.00.

Tv/radio: TV4 och Eurosport/P4 Extra.

Väderprognos: Växlande molnighet, -5 grader.

Favoriter: Lara Gut, Schweiz, Tina Weirather, Liechtenstein, Ilka Stuhec, Slovenien.

Svenska deltagare: Kajsa Kling, Lisa Hörnblad.

VM 2015: 1) Anna Veith (då Fenninger), Österrike, 2) Tina Maze, Slovenien, 3) Lindsey Vonn, USA.

OS 2014: 1) Veith, 2) Maria Höfl-Riesch, Tyskland, 3) Nicole Hosp, Österrike.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.