Kling missade pallen med elva hundradelar

Uppdaterad
Publicerad

Kajsa Kling blev fyra när Super-G-tävlingen i St Moritz i dag avgjordes. Segrare blev Tina Weirather som var 41 hundradelar bättre än Super-G-cupens segrare Lara Gut. ”När jag insåg att jag inte var på pallen började jag faktiskt storböla”, sa Kajsa Kling till SVT Sport när besvikelsen lagt sig.

Det blev en fjärdeplats för Kajsa Kling som var bara elva hundradelar efter trean Cornelia Huetter från Österrike.

– Jag hoppades in i det sista att jag skulle vara på pallen, så när jag väl insåg att jag inte var det började jag faktiskt storböla. Men det är bra nu och en fjärdeplats är mitt bästa resultat i år, sa Kling.

Lara Gut stod som favorit att knipa segern i säsongens sista Super-G-tävling, men hon gjorde precis vad som krävdes och tog sig in på andraplatsen istället.

Segrare i dagens tävling blev Tina Weirather från Liechtenstein som fick en sluttid på 1:18.93 -70 hundradelar bättre än Kajsa Kling.

Gut segrare i cupen

Trots en andraplats för Lara Gut i den sista Super-G-tävlingen blev det idag klart att schweiziskan tar hem segern i Super-G-cupen. En seger på hemmaplan som hon var mycket nöjd över.

– Jag ville åka så snabbt som möjligt. För att ta hem cupen måste man vinna lopp och mitt mål var att vara snabb idag och jag försökte vinna, säger Gut som i den totala världscupen nu också gått om den skadedrabbade Lindsey Vonn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.