Kajsa Kling imponerar – i dag blev det en fjärdeplats i super-G. Foto: Bildbyrån

Kling nöjd med start på säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Trea, femma, fyra. Utförsåkaren Kajsa Klings säsongsöppning har varit stabil. Och bra.

”En sån här säsongsstart har jag aldrig fått förut”, sade Kling till Eurosport efter fjärdeplatsen i söndagens super-G i Lake Louise, Kanada.

Kling, trea och femma i fredagens respektive lördagens världscuptävlingar i störtlopp, hade sju tiondelar upp till söndagens segrare, schweiziskan Lara Gut i säsongens första super-G. Men söndagens premiär var nära att snöa bort. Ett ymnigt snöfall gjorde att arrangörerna tvingades skjuta upp starten en dryg timme och flyttat ner starten en bit.

– De (arrangörerna) fått till det otroligt bra måste jag säga, sade Kling, som ledde vid första mellantiden men som hade några småmissar senare i åket.

– Utgången i branten är jag inte riktigt nöjd med. Men jag tycker att det har varit en bra helg och har överlag presterat en stabil åkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.