Kajsa bjöd på en Kling- och jubelföreställning. Foto: SVT

Klings nya succé – blev åtta

Uppdaterad
Publicerad

Elfteplatsen igår överraskade. Idag visade Kajsa Kling att hon är i världstoppen för att stanna. Svenskan körde in som åtta i Lake Louises störtlopp. – Hur skönt som helst när jag fick se resultattavlan, säger hon till SVT Sport.

Kling gick ut sent med startnummer 54, långt efter de seedade toppnamnen i tävlingen. Svenskan gjorde återigen ett imponerande åk och blev åtta, en sekund bakom vinnaren Maria Höfl-Riesch.

– Jag vet inte riktigt varför det går så bra. Det har funkat bra på träning under hösten, jag har tränat hårt med fysiken, och nu släppte allt, säger Kling.

Världscupen i alpint

Super-G imorgon

Det var 24-åringens första topp tio-placering i världscupen. Innan helgen var hennes bästa resultat en 12:e och 13:e plats i just Lake Louise. Men då i super-G – som hon ska köra imorgon.

– Faktum är att min form i super-G är ännu bättre, så det ska bli kul...

I och med de fina placeringarna så kan hon förvänta sig bra mycket bättre startnummer framöver också, då hon klättrar rejält på rankingen.

Vonn bättrade sig

Annars var det Höfl-Reisch som repriserade gårdagens störtloppsseger med ännu ett kliniskt åk i den kanadensiska pisten.

Tyskan var återigen vassast i de branta partierna och vann till slut 34 hundradelar före tvåan Tina Wierather från Liechtenstein. Österrikiska Anna Fenninger knep tredjeplatsen.

Lindsey Vonn tog ett steg framåt från gårdagens 40:e-plats, men amerikanskan är fortfarande en bit ifrån sin högstanivå efter skadeproblemen. Hon slutade elva.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet