Henrik Kristoffersen var glad över att ha säkrat slalomcupen före VC-finalen. Foto: Bildbyrån.

Kristoffersen vann slalomcupen

Uppdaterad
Publicerad

När Julien Lizeroux, som låg tvåa efter det första åket, grenslade i den första porten stod det klart att Henrik Kristoffersen som ledde i mål hade vunnit slalomcupen. Totalledaren i världscupen Marcel Hirscher vann överlägset i Kranjska Gora med norrmannen på andra plats.

– Det var väldigt roligt. Ofta tänker jag på att inte grensla och inte tappa tid och en massa andra saker som att ta poäng men i dag ville jag bara ha roligt, säger Hirscher i SVT.

Österrikaren leder totalcupen med 353 poäng före Kristoffersen, som bara har två tävlingar kvar, en i slalom och en i storslalom. Även om det inte är matematiskt klart är det i praktiken klart att Hirscher tar hem sin femte raka seger i totalcupen.

Mattias Hargin som med nöd och näppe tog sig till andra åket som nr 30 slog till med andra åkets snabbaste tid och slutade delad sjua efter att ha utnyttjat sitt fina startnummer 1 i andra åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet