Lindell Vikarby mot nytt OS

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Lindell Vikarby svarade för karriärens bästa säsong förra året. SVT Sport träffade den alpina landslagsstjärnan på Bosön i Stockholm. – Jag har varit väldigt stark men jag vill bli mer explosiv för att kunna utnyttja mina egna krafter, säger Lindell Vikarby till SVT Sport.

Förra säsong fick bästa tänkbara start i och med världscupvinsten i Beaver Creek, USA. Segern var hennes första i storslalom någonsin och nu tränar hon hårt för att nå samma framgångar även i år.

– Att vinna är fantastiskt, att stå där och känna att i dag är det ingen som tar mig. Det är en riktigt härlig känsla och det är mycket det som triggar mig att fortsätta, säger hon.

Världscupen i alpint

VM avgörs i februari i Vail och Beaver Creek, något som fått Jessica att våga hoppas på bra resultat.

– Det känns ju bra att veta att jag vann på den orten där det ska vara VM, säger Lindell Vikarby och menar på att det ger en positiv känsla i både kroppen och i huvudet.

OS i Sotji blev inte riktigt den framgångssaga som storslalomspecialisten hoppats på. Hon fick vända hem utan några medaljer i bagaget och kände efteråt att Sotji fick bli hennes sista OS. Men nu berättar Lindell Vikarby att hon håller dörren öppen för ytterligare ett OS-framträdande.

– Jag kan varken säga ja eller nej. Jag tar ett år i taget för att motivera mig själv. Så vi får se faktiskt, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet