Lindell Vikarby tog andraplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Lindell Vikarby blev tvåa i damernas storslalom i St. Moritz, hennes andra pallplats för säsongen. Hon fick se sig slagen av fransyskan Tessa Worley.

Lindell Vikarby vann storslalomtävlingen i Beaver Creek för två veckor sedan och fortsätter att övertyga. Innan säsongen hade hon som bäst en femteplats men nu börjar hon att rada upp pallplatserna.

– Jag har sånt självförtroende i i storslalom nu. Jag är så nöjd att vara på pallen igen, säger hon till SVT Sport.

Världscupen i alpint

– Vilken utveckling, vilken position hon har. Hennes form är underbar att titta på, säger SVT Sports alpine expert Tobias Hellman

Hyllas av tränaren

– Det är fantastiskt! Vilka veckor vi har haft sen Jessicas seger. Hela laget inspireras av framgångarna och jag tror att det kommer mer redan på tisdag i nästa tävling, säger tränaren Fredrik Steinwall.

Fyra svenskor var vidare till andra åket och Maria Pietilä Holmner slutade på sjätteplats, Kajsa Kling tog en tiondeplatsen och Sara Hector slutade på 20:e.

En av förhandsfavoriterna, Mikaela Shiffrin, var först ut i backen och även först av många stora namn att köra ur i första åket, däribland Frida Hansdotter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet