Lindh avancerade från 29:e till sjätte plats

Uppdaterad
Publicerad

Österrikaren Marcel Hirscher vann Åres VC-slalom, 10/100 före tysken Felix Neureuther. Det var svenskt på platserna 4-6. Mest imponerade Calle Lindh som körde upp sig från 29:e till sjätte plats i andra åket. Mattias Hargin blev fyra. Axel Bäck kom femma.

– Jag vet inte vad jag känner än. Jag får smälta det här på hotellet, säger skrällsexan, som var snabbast av alla i andra åket, till SVT Sport.

Lindh hade startnummer 62. Han ordnade en plats i andra åket med liten marginal. 29:e-platsen gjorde att han fick starta som nummer 2 i andra åket. Han blev av med ledningen först när Mattias Hargin, åttan efter första åket, gick i mål.

Världscupen i alpint

– Att det skulle bli så här bra i andra åket hade jag inte räknat med. Jag ska fortsätta koncentrera mig på att åka bra, säger Lindh.

Lindhs bästa placering i världscupen före dagens sjätteplats var en 13:e-plats, som han noterade i världscuppremiären i storslalom i Sölden. I slalom hade han aldrig tidigare kvalificerat sig för andra åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet