Fredrik Lindström under en träning i Östersund tidigare i år. Foto: BILDBYRÅN

Lindström: Konkurrensen har aldrig varit tuffare

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindström blev bara tia i lördagens svenska skidskyttepremiär, efter fyra bom i sista skyttet. Men han väljer att hitta det positiva i den svaga placeringen. ”Jag tror det här var största nationella tävlingen jag åkt, seniorklassen har nog aldrig varit tuffare” säger Lindström till SVT Sport inför VC-premiären i Östersund.

Nelin, Stenersen, Arwidson, Femling, Gustafsson, Sloof, Samuelsson, Stegmayr och Trsan. Man fick gå långt ner i resultatlistan för att hitta flerfaldiga mästerskapsmedaljören Fredrik Lindströms namn i Sverigepremiären i lördags.

Minns du om du blivit så långt ner som tia någon gång tidigare?

Vinterstudion

– Det kanske har hänt, men jag minns inte när. Men det är bra på ett sätt också. Jag tror det här var största nationella tävlingen jag åkt, det är många som verkligen satsar nu, både i landslaget, utvecklingslaget och andra team. Många satsar helhjärtat, seniorklassen har nog aldrig varit tuffare, säger lindström till SVT Sport.

Sin egen insats i premiären var han självklart inte helt nöjd med.

– Jag sköt väldigt illa, gjorde en dålig premiär. Men jag hoppas att ett dåligt genrep ger en bättre riktig premiär. Åkmässigt var det ok och eftersom jag redan var nominerad så hade jag inte släppt upp på träningen. Åkformen skulle inte vara på topp men nu är det tänkt att den skall komma.

Det var på vallen det fallerade i lördags. Hela fyra bom i sista stående skyttet och sex totalt. Men Lindström ser det mest som ett olycksfall i arbetet.

– Jag har skjutit fantastiskt stabilt på hög nivå under lägren, men nu sköt jag en riktigt dålig serie. Jag var nog inte riktigt med i huvudet.

Med tanke på bredden, vem blir årets utropstecken i laget?

– Man hoppas ju på en nygammal stjärna som Lindström, haha. Men det är många som är på g, både Jesper (Nelin) och Sebastian (Samuelsson) känns verkligen bra. Jag gjorde själv debut i samma ålder som Sebastian är nu, han blir kul att följa.

Skidskytteförbundet har tidigare meddelat att Sebastian och ytterligare flera stora talanger är uttagna till VC-premiären.

Så körs premiären i Östersund

Söndag 15.30: Mixedstafett (2 dam + 2 herr)

Söndag 18.10: Singel mixedstafett (1 dam + 1 herr)

Onsdag 18.00: Distans damer

Torsdag 18.00: Distans herrar

Lördag 11.45: Sprint damer

Lördag 14.45: Sprint herrar

Söndag 11.15: Jaktstart damer

Söndag 13.20: Jaktstart herrar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet