Foto: Bildbyrån

Nilsson varnad – förlorar tredjeplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson åkte in som trea i Drammens världscuptävling i sprint – men fick gult kort och slutar därmed sist i finalen. ”Jag har inte sett filmen än och vet inte varför jag petades ner. Men jag respekterar juryns beslut”, säger Stina Nilsson till TT.

Nilsson gick in mellan Ingvild Flugstad Östberg och Krista Parmakoski och ansågs obstruera finskan. Sverige överklagade – men utan framgång.

– Vi tycker att det finns utrymme att kliva in där men det är väl precis på en hårsmån. Där var vi inte helt eniga med juryn, säger förbundskaptenen Rikard Grip och fortsätter:

Vinterstudion

– Men det är det som är utmaningen att hitta den där nivån och hantera olika case under en tävling. Det är klart att det finns en del händelser som man också kan se som är åt andra hållet. Här är det gränsfall.

”Tolkningen svår att förstå”

Nilsson därmed se viktiga poäng försvinna, eftersom tredjeplatsen blev en sjätteplats.

– Domarbesluten blir väldigt… Jag har svårt att acceptera det sätt som man hanterar regelverket på. Stina tog några tuffa positioner, bland annat in i första backen, men det var ju inte så att hon störde någon, säger Blomquist och fortsätter:

– Om man jämför det med när Weng trycker ut skidorna så att Nousiainen dyker på näsan, då kan man ju snacka om obstruktion. Hon förstör ju hela loppet för henne. Men där händer ingenting. Jag tycker att tolkningen av regelverket är svår att förstå.

”Inget jag tänker på”

Trots sjätteplatsen behåller Stina Nilsson dock förstaplatsen i sprintcupen.

– Sprintcupen tänker jag inte på, men det var kul att vara tillbaka, jag har saknat världscupatmosfären, säger Nilsson och fortsätter:

– Och jag är ändå nöjd med tävlingen idag. De kändes väldigt bra i kroppen och jag tycker jag gjorde det väldigt bra.

Ingemarsdotter missade final

Ida Ingemarsdotter åkte ur i semifinal.

Maria Nordström, Linn Sömskar, Jennie Öberg och Oskar Svensson missade alla att gå vidare från sina kvartsfinaler. För Charlotte Kalla gick det än sämre, hon tog sig inte ens vidare från kvalet.

Kalla trodde länge att hon precis tagit sig vidare som 30:e åkare efter att ha kollat det internationella skidförbundets (Fis) officiella resultatapp. Men efter att hon tittat på resultatdatorn vid målområdet fick hon den korrekta slutställningen, enligt SportExpressen.

– Det var tråkigt. Jag fick inget flyt i åkningen, det var stressat, säger hon till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet