Foto: TT

Marit Björgen gravid – missar nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Längdskidåkningens stora stjärna Marit Björgen är gravid och står över nästa säsong. ”Jag ska släppa en bomb. Jag blir mamma i december”, säger norskan på en pressträff enligt NRK.

Efter VM i Falun i vintras spekulerades det i att Björgen var på väg att lägga av. Men så blir det inte än på ett tag, om allt går enligt planen. Dagens besked betyder inte att 35-åringen slutar. Hon tänker satsa både på VM i Lahti 2017 och OS i Pyeongchang 2018, enligt NRK.

– Det blir inte så många skidtävlingar till vintern, det blir det inte, men jag vill gärna komma tillbaka 2017 om saker och ting fungerar bra, säger hon.

Hon är just nu på träningsläger med norska landslaget.

– Jag är 14 veckor gången och i fin form. Jag trivs bra med tjejerna, och klarar att vara med som lagkamrat, säger hon.

– Det är en lite konstig känsla och lite svårt att förstå det än. Man undrar hur det här ska gå, men det är många andra kvinnor som har klarat det före mig, så det ska gå riktigt bra, och jag har väldigt bra stöd hemifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.