Markus Larsson lägger skidorna på hyllan. Foto: BILDBYRÅN

Markus Larsson lägger skidorna på hyllan

Uppdaterad
Publicerad

Fyra OS, sex VM och 17 säsonger i världscupen får räcka. Nu lägger Markus Larsson tävlingsskidorna på hyllan.

”Hur mycket jag än älskar slalom kommer det till ett slut. Och där är jag nu”, säger han till TT.

Ryggproblem gjorde att Markus Larsson missade stora delar av den gångna alpinsäsongen. Men det är inte det som ligger bakom beslutet att avsluta elitkarriären, poängterar veteranen.

– Jag har hela tiden sagt att jag kör tills jag känner att det är läge att lägga av. Nu känner jag så, säger 37-åringen.

– Men det är klart att skadan, och att jag tappat rankning, spelar in. Jag tycker att man ska vara i toppen om man håller på i min ålder.

”Kan inte bli så mycket bättre”

Karlstadsåkaren, som sedan många år bor i Monaco, gjorde sin första världscuptävling redan i november 1999. Sedan dess har det blivit drygt 200 till, varav två slutat med seger. Därutöver har han radat upp topp 10-resultat, samt varit som bäst fyra på VM och sjua på OS.

– Det största för mig har varit glädjen till sporten, att jag fått göra det här i så många år. Men den första vinsten, i världscupavslutningen i Åre inför vänner och familj... Det kan inte bli så mycket bättre.

– Det är lätt att bli rörd och tacksam en sådan här dag. Jag har haft en karriär som blev mycket längre än jag vågade hoppas på när jag var yngre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.