Johannes Kläbo spurtade till sig vinsten Foto: Bildbyrån

Kläbo spurtade till sig vinsten

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Kläbo spurtade till sig vinsten på 15 kilometer klassiskt i Quebec. Den unge norrmannen kommer att gå ut nästan 23 sekunder före landsmannen Niklas Dyrhaug, som kom tvåa idag, när minitouren ska avgöras imorgon.

20-åringen, som har kallats den nye Petter Northug, kom in som tvåa på upploppet efter Dyrhaug. Men när det väl skulle avgöras var det inget snack om saken. Kläbo stakade sig ikapp och förbi sin landsman och gick iskallt i mål som segrare.

– Imponerande att se. Som han har levererat på sistonde, säger Mattias Fredriksson.

I och med segern kommer Kläbo att ha ett riktigt skönt utgångsläge när mini-touren ska avgöras i morgondagens jaktstart. Han kommer att starta hela 23 skeunder före Dyrhaug och Alex Harvey.

Svenskarna hade ingen höjdardag. Emil Jönsson slutade tolva och Marcus Hellner åkte in på 19:e plats. Hellner ligger på en femteplats i minitourens total.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.