Matts Olsson. Foto: Bildbyrån

Matts Olsson: ”Jag går bara runt och njuter”

Uppdaterad
Publicerad

Skam den som ger sig. Efter 87 världscupstarter nådde Matts Olsson i helgen äntligen pallen. – Det känns som man sprängde en gräns, känner mig som en medaljkandidat i VM om allt stämmer, säger Olsson till SVT Sport.

Matts Olsson är tillbaka i Sverige och Stockholm efter den historiska andraplatsen i världscupstorslalomen i Garmisch-Partenkirchen.

Efter att tidigare ha kommit till start i världscupen 87 gånger fick den 28-årige storslalomåkaren till slut kliva upp på pallen.

Vinterstudion

”Helt sjukt”

– Det är helt sjukt egentligen, jag går bara runt och njuter. Det känns som jag sprängde en gräns när jag faktiskt kom upp på den där pallen, säger Olsson till SVT Sport.

Den efterlängtade framgången kommer också lägligt med tanke på VM i ST Moritz som drar i gång om en vecka.

– Mitt huvud mår fenomenalt bra och jag njuter mycket i den här studen. Sedan är det klart att jag höjer målsättningen inför VM där jag känner mig som en medaljkandidat om jag får allt att stämma.

Många som gläds

Det senaste dygnet har Olsson – som hittat storformen lagom till VM – också blivit överöst med gratulationer.

– Köla som jag kommer från är inte en stor plats på jorden och där har nästan alla invånare gratulerat mig. Sedan är det även många åkare och konkurrenter som gratulerat till framgången.

Föråkare i Hammarbybacken

Som en del i uppladdningen inför VM kommer Olsson under tisdagen att agera föråkare när världscupen gästar i Hammarbybacken i Stockholm.

De svenska hoppen i parallellslalomen är Frida Hansdotter och Mattias Hargin.

– De har bra chanser och Frida var ju bra redan förra året. Med dina fina form hon visar så tror jag det kan bli jättebra. Mattias åker också jättebra skidor just nu och han kommer vara laddad att köra inför hemmafansen.

Världscuptävlingen från Hammarbybacken ser du i SVT1 med start 16:50 under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet