Fenninger knappar in i totalcupen

Uppdaterad
Publicerad

Anna Fenninger var snabbast av alla i Banskos super-G och plockar därmed in viktiga poäng på Tina Maze i kampen om den totala världscupen.

Österrikiskan Anna Fenninger, som ligger tvåa i den totala världscupen, var 16 hundradelar snabbare än totalledaren Tina Maze och plockar därmed in 20 poäng på slovenskan. Österrikiskan har nu bara 44 poäng upp till Maze i totalcupen.

– Maze har slalomtävlingar framöver som ligger på hennes pluskonto. Men man upplever det ändå som att Maze känner sig jagad och Fenninger har fullt med bränsle, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Världscupen i alpint

Fenninger hade en säker ledning vid de första mellantiderna men tappade tid i slutet av åket efter strul med en stav. Trots det lyckades hon knyta ihop säcken och vinna för andra dagen i rad.

– Vilken kyla, säger Hellman.

Lindsey Vonn slutade trea efter ett åk med flera stora misstag. I mål var hon 28 hundradelar efter Fenninger. Det betyder att amerikanskan tappar ledningen i super-G-cupen till just Fenninger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet