Med siktet inställt på VM

Uppdaterad
Publicerad

Svenska längskidlandslaget laddar inför VM med sin nya förbundskapten

I dagarna har svenska längdskidlandslaget inlett ett stort träningsläger i Sälenfjällen. Siktet är inställt på VM i Val di Fiemme den kommande vintern,  ochpå plats finns för första gången den nya förbundskaptenen och förstås det stora Dalahoppet Anna Haag.

–Det är ju alltid det stora målet VM som hägrar. Det är ju det man tränar för och det är det jag vill vara i form inför och känna att all träning jag lagt ned var värd tiden, säger hon.

Höghöjdsträning

–Naturligtvis är det ju medaljer vi siktar på, något annat vore lögnaktikgt att säga,  säger Lars Öberg, den nya förbundskaptenen.

–Det finns alltid saker att vässa. Vi tittar litegran på effekterna av höghöjdsträning. Vi kommer göra ett projekt som går ut på att optimalisera och individualisera uppladdningen både inför Val di Fiemme VM men även OS i Sochi som kommer redan nästnästa år, säger han. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.