Charlotte Kalla njuter av spanska ölivet med lite volleyboll mellan träningspassen när SVT Sport träffade henne på Fuerteventura. Foto: SVT Sport.

Kalla: ”Lite mer mañana, mañana här”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport har träffat Charlotte Kalla i en annorlunda miljö, på Fuerteventura i Spanien, där skidhjälten tar avstamp mot kommande säsong. ”Det är lite mer mañana, mañana här”, säger hon.

Tuffa pass på rullskidor varvas med andra aktiviteter, som volleyboll. Kalla trivs i hetluften.

– Vardagen är annorlunda här än jämfört med vad som väntar när vi kommer hem. Jag är ganska mycket kontrollmänniska och så, här får man vara beredd på lite vad som helst. Vi är vana vid att komma till samma platser. Här är det lite mer mañana, mañana här, säger hon.

Vinterstudion

Kalla har knappt haft ett uppehåll sedan succén i Falun-VM. Och planen är att fortsätta stegra träningmängden.

– Jag kommer att träna mer än tidigare. Skillnaden är att jag tränar mer från maj till oktober, sedan när tävlingarna drar igång kommer jag inte kunna ha samma långa träningsperioder som jag hade inför OS i Sotji och VM i Falun.

Se mer av träningslägret i Spanien i Rickard Ekmans reportage ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet