50 dagar efter ledbandsskadan åkte Mikaela Shiffrin skidor igen. Foto: Jeff Shiffrin

Mikaela Shiffrin tillbaka i full slalomträning

Uppdaterad
Publicerad

Sent under lördagskvällen publicerade Mikaela Shiffrin de här bilderna på det egna Facebook-kontot. Hon är tillbaka i full träning.

Förra helgen, 31 januari, exakt 50 dagar efter att hon krachat på inåkningen inför världscupstorslalomen i Åre, och fått ledbandet i höger knä uttänjt var hon tillbaka på snö för första gången.

December och januari har stavats rehab, rehab, rehab. Nu kommer belöningen. 

Shiffrin har sagt till tidningen Denver Post att om allt går vägen så gör hon comeback i super-G och superkombination 28 februari i Andorra.

Mikaela Shiffrin vann dubbla världscupslalom i Aspen i slutet av november. Den första av två världscupslalom i Aspen vann hon med tidernas största marginal i damslalom, 3.07.

Innan skadan gjorde hon också fartdebut i världscupen då hon körde super-G:n i Lake Louise i december, och slutade på 15:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.