Foto: TT Nyhetsbyrå

Myhrer körde upp sig till pallen

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer körde upp sig från fjärde till andra plats i slalomen i Adelboden. Det var Myherers första pallplats den här säsongen och ett skönt formbesked en månad före OS.

Mattias Hargin ledde efter det första åket men hade en del strul och slutade på fjärde plats. Marcel Hirscher vann tävlingen efter en grym avslutningen i branten där han vände ett underläge mot Myhrer till egen fördel.

André Myhrer var på riktigt gott humör bara minuter efter att han kommit tvåa i Adelboden.

Världscupen i alpint

– Jag är riktigt nöjd. Klart att det är surt när någon går om direkt. Men jag tappade bara tre tiondelar i branten mot Hirscher. Det får jag vara nöjd med, säger Myhrer till TT.

Myhrer tycker inte att säsongen har varit så dålig som många experter hävdat, även om han saknat topplaceringar.

– Jag fick bra självförtroende i Bormio där jag var nia trots en stor miss.

Mattias Hargin missade prispallen trots att han ledde efter första åket.

– Det var verkligen nära. Men jag höll inte riktigt. Jag har det svårt när det är så uppkört som det blev. Men jag hade nog inte rått på Hirscher utan missar heller. Han var grymt imponerande i dag.

Stark laginsats av Sverige

– Det var tufft och tack alla som visade sitt stöd. Det var så svårt att åka i tio plusgrader, säger Hirscher till publiken direkt efter målgången.

Norrmannen Henrik Kristoffersen, som var gårdagens profil med skandalen i storslalom, knep tredjeplatsen, vilket var tangerat rekord för honom i VC.

Bakom de palljagande Myhrer och Hargin hade Sverige en stark laginsats:  Markus Larsson avancerade till sjunde plats. Axel Bäck blev 19:e och Anton Lahdenperä slutade på 21:a plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet