Näslund skadad – VM i fara

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund föll otäckt i lördagens skicross. Och tajmingen är sämsta möjliga, med VM bara en vecka bort. – Första intrycket är att hon ändå klarat sig hyggligt, sade Tommy Eliasson, sportchef för skicross vid Svenska Skidförbundet.

Tråkiga bilder utspelade sig när Näslund först föll otäckt och senare fick bäras ut på bår. Hur pass allvarlig skadan är återstår att se efter den röntgen som ska göras senare under ikväll. Men sportchefen Tommy Eliasson är försiktigt optimistisk.

– Det hon själv sa var att hon fick en hård smäll över knäet och en övervridning. Hon bars ut på bår för säkerhets skull.

Efter ett samtal med sportchefen senare på kvällen konstaterades att inga nya besked kommer förrän imorgon.

– Först då kommer vi vet exakt hur illa det är, men hon känner ju precis som ni att VM kan vara i fara. Men inget ska vara brutet i alla fall, konstaterar Tommy Eliasson.

Imorgon flyger Sandra Näslund hem till kvällen och först då kommer skadan att kunna analyseras till fullo.

VM i fara

VM i skicross inleds nästa vecka och ett positivt besked är nödvändigt för Näslunds deltagande där.

– När man ser en krasch är inte VM det första man tänker på, utan mer att det gick bra för henne personligen. Men första intrycket var ändå att det inte var jätteilla utan att hon klarade sig rätt hyggligt, sade Tommy Eliasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.