Neureuther: ”Hargin förtjänade en medalj”

Uppdaterad
Publicerad

Felix Neureuther åkte upp sig från en tiondeplats och tog en bronsmedalj i herrarnas VM-slalom. Efter tävlingen hyllar han konkurrenten Mattias Hargin som han gärna hade velat se bredvid sig på pallen.

– Jag tycker verkligen synd om honom. Han hade något riktigt, riktigt bra på gång. han är en så bra kille och med tanke på allt han har gått igenom så är det verkligen tråkigt, säger Felix Neureuther till SVT Sport.

Inför herrarnas slalom i VM i St: Moritz sade den tyska stjärnan Felix Neureuther att han hoppades på en medalj för Mattias Hargin med tanke på det han gick igenom i somras när hans fru omkom i en lavinolycka. Men Neureuter som tog bronset fick inte glädjas åt sin svenska konkurrent. Hargin hade medaljen inom räckhåll när han åkte ur i ledning efter den sista mellantiden.

”En av de snabbaste i världen”

– En port till och han hade klarat det. Men han är utan tvekan en av de snabbaste skidåkarna i världen i år så jag är säker på att han kommer att stå på pallen snart, säger Neureuther. 

Mattias Hargin blir glad när han hör Neureuthers fina ord.

– Det är fint att konkurrenterna kan säga sådana saker. Det är kul att se honom där uppe i dag, säger Mattias Hargin till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.