Nilsson: ”Får se hur långt det räcker”

Uppdaterad
Publicerad

Hoppet om en totalseger i sprintcupen lever fortfarande för Stina Nilsson. Men då bör hon återupprepa förra årets sprintseger i Kanadatouren.

– Jag ska göra så bra jag kan, säger Nilsson till SVT Sport.

Årets världscupsäsong avslutas, precis som förra året, med en liten Kanadatour. Under fredagen är det dags för sista sprinttävlingen, där Stina Nilsson fortfarande har en liten chans att vinna hela sprintcupen.

Fjolårets sprintcupvinnare Maiken Caspersen Falla ligger dock rejält i förarsätet även i år, då hon har 42 poäng till godo på Nilsson. Och då man endast får 50 poäng vid seger i Kanadatouren bör Stina Nilsson vinna medan norskan misslyckas stort.

Men Nilsson har goda minnen av Quebec, då hon vann sprinten där förra året. Hennes förhoppningarna är stora även i år, även om det blir på en helt ny bana.

– Det blir väldigt spännande att försöka bemästra den på bästa sätt. Men jag tycker det är väldigt kul att vara i Kanada och tävla.

Hur ser du på din sprintsäsong?

– Det har varit en fantastiskt bra säsong. Jag har tagit steg både i distans och sprint i år, så det är väldigt kul inför fortsättningen.

Vad har du för förhoppningar i helgen?

– Jag ska göra så bra jag bara kan så får vi se hur långt det räcker

Så sänds Vinterstudion i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.