Foto: TT Nyhetsbyrå

Sverige spurttrea efter Norge

Uppdaterad
Publicerad

Norge vann stafetten över 4x5 km vid världscuptävlingen i Ulricehamn. Heidi Weng skapade segerrycket på andra sträckan. Hanna Falk spurtade i mål som trea knappt slagen av Tyskland men tåspetsen före USA.

Sprintspecialisten Falk överraskade med att rycka 1,5 km före målet men tyskan Sandra Ringwald kunde komma ikapp och spurta förbi på upploppet medan Sverige höll USA och Jessica Diggins bakom sig.

– Det var en rolig upplevelse i dag igen och jag försökte hålla mig cool i början. Var osäker på om jag skulle vänta till spurten eller köra innan. Jag testade att köra på och ville prova och var peppad av publiken och var kanske lite väl ivrig. Jag är nöjd att vi tog pallen ändå, säger Falk till SVT Sport. 

Åt Norge och Marit Björgen var inget att göra. Dramatiken uppstod bakom där tre länder kämpade om två pallplatser.

Säker start av Ingemarsdotter

Ida Ingemarsdotter gjorde en säker startsträcka.

– Jag ville ligga bakom ”Flugan”, säger Ida Ingemarsdotter som lät Ingvild Flugstad Östberg dra under den första sträckan.  Sverige var där 0,4 efter vid växlingen.

Sofia Henriksson gjorde stafettdebut i landslaget och efter att Heidi Weng rusat iväg efter starten höll hon emot bra och var inte mer än 17,6 sekunder efter.

– Det var nervöst och jag ville försvara det läge som Ida gett mig. Weng var ruggigt stark uppför. Jag är nöjd med min stafettdebut och att det inte blev så långt avstånd, säger Henriksson.

Charlotte Kalla lyckades inte ta in mer än två sekunder på Jacobsen och Sverige växlade 15 sekunder efter Norge till sista sträckan, där Marit Björgen jagades av Hanna Falk.

– Det var ett intressant läge och jag försökte köra på de partierna som gynnade mig, säger Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.