Norgren föll efter spurtduell mot toppkonkurrenten

Uppdaterad
Publicerad

Precis som förra året var det Britta Johansson Norgren och tjeckiskan Katerina Smutna som dominerade i Marcialonga. Smutna tog revansch på Norgren – och vann tävlingen efter spurtduell.

Det blev en väntat tuff duell återigen mellan de två suveränerna i Ski Classics – Britta Johansson Norgren och Katerina Smutna. De drog tidigt ifrån de andra konkurrenterna och följdes åt genom hela den långa 57 kilometersbanan i Marcialonga, Italien.

Till skillnad från förra året var det Smutna som var starkast i den tuffa avslutningen, och spurtade ner svenskan.

”Kände mig stark i början”

– Jag kände mig stark i början och ville ha hög fart för att ha som störst chans att vinna. Men hon var starkare på slutet, säger Norgren, som fortfarande innehar förstaplatsen i totalen.

– Jag hade en lucka med tre kilometer kvar, men hon tog ikapp och det var en tuff fajt igen. Hon blir aldrig trött.

”Var nervös”

Norgren pratade inför tävlingen om duellen med Smutna, och den tuffa bana som väntade. Och hon visste att det skulle bli en tuff dag.

– Det är inte ofta jag är nervös, men det var jag i dag sista 20, för jag visste att det skulle bli en tuff fajt. Det är bättre med en tuff bana i början för min del.

Lindborg på pallen

Sara Lindborg gjorde ett starkt lopp och gick in på en tredjeplats för tredje gången den här säsongen, 4.22 efter Norgren.

– Hade hög fart från start. Kände att det var tredjeplatsen jag skulle gå för. Det var en tuff avslutning men jag gillar den. Det är en utmaning, säger Lindborg efter loppet.

Norsk seger på herrsidan

I herrarnas lopp vann Tord Asle Gjerdalen, som jagar Petter Eliassen i totalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.