Foto: Anders Skjerdingstad/NRK

Norrmannens hyllning till Johan Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Didrik Tönseth har dominerat den norska säsongspremiären i Beitostölen. Han har gjort det med ett par svenska handskar på händerna. ”Det är en hyllning till Johan Olsson”, säger norrmannen.

I Sverige tävlas det i Bruksvallarna i helgen, i Norge sätter längdsäsongen igång på motsvarande sätt i Beitostölen. Två möjliga duellanter i vinter har vunnit på vars ett håll: Johan Olsson och Didrik Tönseth.

Martin Johnsrud Sundby är inte på plats i Beitostölen, och i hans frånvaro har Tönseth tagit hem både fredagens 15 kilometer klassiskt och lördagens 15 kilometer fristil.

Vinterstudion

Men han har samtidigt haft tankarna på en comebackande svensk i Bruksvallarna. Johan Olsson som vann 15 kilometer klassiskt där.

”Kul att han är tillbaka”

Tönseth hade svenska landslagshandskar på sig, och menade att det var en hyllning till Olsson.

– Det är kul att han är tillbaka, säger Tönseth till NRK.

Norrmannen har en oplockad gås med Olsson. I VM-stafetten i Falun som Norge visserligen vann, knäckte svensken honom på deras sträcka.

– Jag blev förödmjukad, säger norrmannen.

– Jag känner att jag har någonting ouppklarat med honom efter VM-stafetten i Falun. Jag hoppas på revansch i år, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet