Foto: TT Nyhetsbyrån

Norsk stjärna bröt ryggen igen

Uppdaterad
Publicerad

Den norske snowboardstjärnan Torstein Horgmo har brutit ryggen och vårdas på sjukhus i Australien. Enligt landslagsledningen har Horgmo dock full rörlighet i båda benen och han ska snart transporteras hem till Norge.

– Han har drabbats av ett kompressionsbrott i ryggen. Vi väntar på diverse undersökningar, för en sådan här skada ska man ta väldigt seriöst. Man jobbar utifrån ”worst case scenario”, säger landslagschefen Thomas Harstad till NRK.

Horgmo verkar själv vara vid gott mod. På Instagram har 28-åringen publicerat en bild från sjuksängen med texten ”Ibland måste man bryta ryggen för att förstå hur mycket man tycker om snowboard”.

Horgmo bröt ryggen första gången 2007 och har varit skadedrabbad under karriären. Inför OS 2014 sågs norrmannen som en av Sven Thorgrens främsta konkurrenter i slopestyle, men missade tävlingarna i Sotji på grund av en fraktur på nyckelbenet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.