Petter Northug. Foto: TT Nyhetsbyrån

Norska landslaget utreder Northug

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug hånade landslagsledarna i sociala medier.

Nu har det norska skidförbundet inlett en utredning av händelsen.

Petter Northug var inte nöjd med att ha blivit petad till helgens världscuppremiär. Den norske skidstjärnan tog i går till instagram för att driva med landslagschef Vidar Löfshus och tränare Tor Arne Hetland i ett ironiskt inlägg.

Det bilden gick inte hem hos det norska förbundet – som nu bekräftar för norska TV2 att man inlett en utredning av händelsen som ett personalärende.

”Det här är ett personalärende som vi hanterar internt och direkt med Petter Northug”, skriver förbundets presschef Gro Eide i ett sms till norska TV2.

Northugs manager Are Sörum Langås tar förbundets utredning med ro.

– Detta är humor i stridens hetta, och Petter har självklart inte några negativa tankar om sina lagkamrater. Petter använder dessutom mycket självironi på sitt instagram-konto så längdskidsgrabbarna tar nog det här med ett skratt, säger Sörum Langås till TV2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.