Öystein Pettersen tillsammans med Petter Northug efter OS-guldet 2010.

Norska skidstjärnan inlagd på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den norske förre landslagsmannen Öystein ”Pölsa” Pettersen har tvingats läggas in på sjukhuset. Det var under gårdagen skidåkaren sökt vård för hög plus, ännu vet de inte vad som är felet.

Den 32-årige skidåkaren valde att inte fortsätta i landslaget i fjol, utan i stället satsa på långlopp. Nu kommer dock bakslaget för Öystein Pettersen – han har lagts in på sjukhus.

“Avslutar veckan med övernattning på Ahus sjukhus, med låg puls och en kropp som binder vätska. Vad som är fel vet vi ännu inte, sedan i fredags har kroppen varit i obalans. Det får bli en lugn start på veckan som kommer” skrev norrmannen på instagram.

Pettersen, som tävlar för Team United Bakeries, vann sitt första långlopp i början av året. Hans främsta merit i det norska landslaget är OS-guldet i teamsprint tillsammans med Petter Northug från Vancouver 2010.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.