Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Astrid Öyre Slind: ”Känner mig dåligt förberedd” Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Norska storstjärnan Astrid Öyre Slind gör säsongsdebut i Marcialonga: ”Jag är nervös”

Uppdaterad
Publicerad

Astrid Öyre Slind gör säsongsdebut i Ski Classics på söndag i italienska Marcialonga.

– Jag är nervös, på grund av formen och för att jag varit sjuk och tränat för lite. Men även muskulärt och att jag stakat lite, så jag känner mig lite dåligt förberedd, säger Öyre Slind till SVT Sport.

Under fjolåret körde Astrid Öyre Slind både traditionellt och långlopp. I sin mästerskapsdebut säkrade hon ett individuellt VM-brons i skiathlon och ett guld i stafetten.

Även i år satsar hon dubbelt och på söndag är det dags för säsongens första långlopp.

Ski Classics

Förberedelserna har inte varit optimala. Sjukdom har stört under januari månad efter att hon tvingades bryta Tour de Ski i början av året. Trots en krasslig uppladdning så siktar hon högt.

– Jag har ambitionen att vara med och kämpa i toppen. Jag har två andraplatser (i Marcialonga) och jag kommer inte vara missnöjd med något eftersom jag kommer oförberedd men seger är det enda jag skulle vara riktigt nöjd med, säger norskan.

Dahl sugen på revansch

Ida Dahl vann den italienska klassikern 2022. Hon ligger just nu tvåa i totalen i Ski Classics och hoppas få revansch i helgen efter en 13:e plats förra veckan i La Diagonela.

– Det ska bli roligt att komma dit och det är väldigt speciell stämning med glada motionärer i spåret och bra väder. Så man får försöka att bara suga in all den energin som är kring loppet också, säger Dahl.

Fjolårssegraren på herrsidan, Emil Persson, kommer också till Italien med viss osäkerhet kring formen. Tredjeplatsen i 3 Zinnen Ski Marathon följdes upp med en 12:e plats förra helgen på La Diagonela.

– Det blev ju väldigt dubbla känslor på förra helgens lopp. Det var katastrof i början och sen var det ett väldigt bra avslut. Så det gav väl inte superbra självförtroende, förra helgens resultat.

Den starka avslutningen förra helgen där Persson avancerade rejält i fältet inger hopp för 28-åringen.

– Farten och uthålligheten finns ju där, jag åkte bland de snabbaste de sista tre milen och det här är sju mil så det kanske talar till det bättre.

Marcialonga direktsänds i Vinterstudion söndagen 28 januari med start klockan 07.45 i SVT1/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ski Classics

Mer i ämnet