”Svårt att slå henne”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen innan VM-sprinten är Stina Nilsson storfavoriten – även hos sina norska konkurrenter. När de höll presskonferens var fokus på svenska skidstjärnan.

Den första frågan handlade om Stina Nilsson. Sedan fortsätte presskonferens med fler frågor om den svenska stjärnan.

Även om Marit Björgen är regerande världsmästare och Maiken Caspersen Falla leder sprintvärldscupen, så ser de Nilsson som ett stort hot när VM-sprinten avgörs i morgon.

– Det blir svårt att slå henne. Men om vi fokuserar på det vi tänkt göra, om skidorna och kroppen fungerar optimalt, då är det möjligt, säger Falla.

Under världscupsäsongen har Stina Nilsson vunnit varje sprintlopp hon gått till final i och sammanlagt samlat på sig tre sprintsegrar.

– Vi har ingen plan för att knäcka henne. Vi har var och en planer för hur vi ska få ut vårt bästa, säger Falla.

Dagarna innan VM fick Stina Nilsson ett kvitto på sin fina form, när hon vann sprintkvalet i Otepää och knep segern i finalen. Trots respekten för sin motståndare hoppas Kaspersen Falla kunna utmana Nilsson i spåren. 

– Jag hoppas att min form är som bäst i morgon, det är det som jag laddat för i flera månader.

Marit Björgen har inte tagit sig till någon sprintfinal under säsongen och säger att hon efter att ha fött barn inte fått tillräckligt bra med sommarträning för att hänga med i sprint.

– Men jag hoppas förstås på final i morgon, säger hon.

Så sänder SVT från VM i Lahtis

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.