Petter Northug är igång med träningen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Northug laddar om i Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Skidstjärnan Petter Northug kan snart vara tillbaka i spåret och utmana konkurrenterna inför VM. I tisdags reste norrmannen till Schweiz för träning på hög höjd.

Petter Northug har haft en tung start på säsongen med dåliga resultat, sviktande form. Han har dessutom missat Tour de Ski.

– Lätta, korta turer och styrketräning har varit i fokus den senaste tiden, säger Petter Northugs tränare Stig Rune Kveen i ett pressmeddelande från Norska skidförbundet.

– Jag hoppas att Petter snabbt kommer i tillräckligt bra form. Då får han möjligheten att genomföra något lopp innan vi reser till VM i Finland, säger norska herrarnas landslagstränare Tor Arne Hetland.

VM i Lathis startar den 23 februari med sprint och Petter Northug är redan kvalificerad i disciplinen. Han är också kvalificerad att tävla i femmilen på mästerskapets sista dag den 5 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.