Petter Northug har fått en tung start på säsongen. Foto: Bildbyrån

Northug ställer in ny tävling

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug söker fortfarande formen. Därför väljer norrmannen att även stå över helgens världscuptävling i franska La Clusaz.

– Petter meddelar att han inte är i tillräckligt bra form för att tävla i världscupen och prioriterar att träna hemma framför att tävla på höjd, säger landslagschefen Vidar Löfshus till det norska förbundets nätsida.

Den norske skidstjärnan missade även premiären i Ruka och i Lillehammer körde han enbart två av tre lopp. Dessutom kände han sig inte i tillräckligt bra form förra veckan och valde därför att inte åka till Davos helgen som var.

– Det är inte så konstigt egentligen att han ställer in. Han har ju varit nerkörd helt enkelt och behövde åka tillbaka till Lillehammer för att träna rätt och vila. Han kommer komma tillbaka när han är redo för det, säger SVT:s skidkommentator Jacob Hård.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.