Foto: Bildbyrån

Northug står över sprinten – för att se på fotboll

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug kommer inte till start i söndagens sprint i den norska säsongspremiären i Beitostölen. Den norska cupfinalen mellan Kongsvinger och hans favoritlag Rosenborg lockar.

Northug blev 15:e man på lördagens 15 kilometer fristil, och sade efteråt att han kanske skulle ställa in sprinten.

– Jag och Niklas har diskuterat om vi ska åka till Oslo för att se cupfinalen eller gå sprinten. Vi får se, sade han till Dagbladet efter loppet.

Vinterstudion

Och mycket riktigt: varken han eller Niklas Dyrhaug finns med på dagens startlista.

Northugs fotbollsintresse är välkänt. Hans eget lag Mosvik slutade sist av alla i seriesystemet i distriktet Tröndelag i år, men för Rosenborg som han hejar på gick det bättre. Northug har klara tankar om finalen:

– Rosenborg måste vara skärpta från första sekund. Vi såg hur Kongsvinger överraskade Strömsgodset med fightervilja. De spelar sin viktigaste match i livet och kommer att slåss. Men jag tror att Kåre Ingebrigtsen (tränaren) har stenkoll, säger han.

Även Marit Björgen och Ingvild Flugstad Östberg står över sprinten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet