Foto: TT Nyhetsbyrån

Northugs förre tränare blir landslagstränare

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northugs barndomskompis Eirik Myhr Nossum blir ny landslagstränare för herrarna i det norska längdskidlaget. Han ska jobba nära Tor-Arne Hetland som har huvudansvaret för allroundlaget och Arild Monsen som ansvarar för sprintlaget.

Eirik Myhr Nossum är kanske mest känd för sitt samarbete med Petter Northug. Nossum assisterade Northug under flera år och 2013, när Northug valde att bryta med landslaget, blev Nossum också hans huvudtränare. Efter OS i Sotji och fylleskandalen 2014 byttes Northugs stab ut och Stig Rune Kveen blev ny tränare för Petter. Northug kör fortsatt ett eget upplägg.

Eirik Myhr Nossum har arbetat som vallare, serviceman, huvudtränare och sportslig ledare för både utövare och lag, men detta blir 30-åringens första landslagsuppdrag.

–Det är en en jättemöjlighet för mig och jag glädjer mig väldigt över att få köra igång. Jag önkar att bidra till att Norge ska fortsätta vara världens bästa längdskidnation framöver, skriver Nossum i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.