Foto: Bildbyrån/SVT

Northugs fotbollslag sämst i seriesystemet: ”För lata spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug må vara en gigant i skidspåren. På fotbollsplanen går det sämre. Mosvik, laget där han och hans bröder spelar, slutade på sista plats i den lägsta divisionen i seriesystemet. ”Petter Northug har levererat sin sämsta säsong”, säger tränaren Vidar Berge.

Petter Northug startat sin säsong långt bak i resultatlistorna i skidpremiären i Beitostören. Resultaten har fått honom att stå över söndagens sprint.

Hans sommarnöje, att spela fotboll, har inte heller varit särskilt upplyftande i år. Northugs lag Mosvik tog sex poäng på 18 omgångar, och slutade sist i den lägsta divisionen, division sex, i Tröndelag.

Vinterstudion

Northug själv spelade bland annat i den mest förödmjukande matchen, då Mosvik förlorade med 3-17 mot Ranheim.

– Det är Mosviks sämsta säsong i historien, säger tränaren Berge till TV2, och har en förklaring:

– För lata spelare.

”Sker en gång per säsong”

Petter Northug är självkritisk.

–Vår styrka är att vi från och till kan göra saker på egen hand, men det sker i snitt en gång per säsong, säger han och ler.

– Det är brutalt för ett lag som Mosvik, som har många vinnare och individualister i laget, att jobba tillsammans som ett lag. Vi har misslyckats totalt, och vi visar att vi inte har någonting i division sex att göra, säger Northug.

Petter Northug har spelat flera matcher under säsongen, i laget där även bröderna Tomas och Even finns med. Tränaren beskriver de tre bröderna som fotbollsspelare:

”Petter inte bra nog”

– Even är som i längdskidor. Han är den som har potential att bli den bäste. Even är en bra fotbollsspelare. Tomas är en slitvarg. Han spelar för det mesta på kanten och har en kraftfull vänsterfot. Petter Northug har levererat sin sämsta säsong någonsin, även om han har haft ett par bra insatser. Det blir för tunt över en hel säsong. Petter har försökt att piffa upp gänget, men han är inte bra nog att piffa upp ett helt lag, säger Berge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet