Northugs märkliga start – 74:a (!) i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Förväntningarna var stora när Petter Northug skulle inleda säsongen. Men den norske skidstjärnan gjorde allt annat än att leva upp till dem på herrarnas 15 kilometer i Beitostölen. Han slutade 74:a. ”Jag tror jag har bra kontroll även om det inte ser så ut”, säger Northug till NRK.

Det var de tre sista startnumren som drog blickarna till sig. Det allra sista, 152:an Martin Johnsrud Sundby, för att han inte kom till start.

Kvar var Petter Northug och Didrik Tönseth som gjorde anmärkningsvärda resultat – men på helt olika sätt. Tönseth vann med 15,7 sekunders marginal. Och Northug då? Jo, han var knappa fyra minuter efter Tönseth.

– Det var skönt att komma igång igen. Det var fint att ha startnumret på bröstet. Nu ser vi fram emot världscupstarten, säger Northug till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.