Northugs VM-start i fara

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug har en dag på sig att skriva på ett avtal med det norska skidförbundet, som krävs för att få tävla i världscupen och VM. Men än så länge saknas längdstjärnans signatur.

Från början sägs konflikten ha handlat om att Northug vill använda sin egen klädsponsor, men enligt managern Are Sörum Langås handlar det om något annat.

– Det är inte klädkollektionen som är anledningen till att Petter inte har skrivit på avtalet än. Det är slutdatumet som förbundet satt för representationsperioden som gör det hela svårt, säger Langås till NRK.

– Falun-VM och världscupen är det som Petter tränar och förbereder sig för. Men om det av någon anledning inte blir så är långlopp ett naturligt alternativ och en plan B, har managern tidigare sagt, enligt Expressen.

Avtalets innehåll

I det avtal som Northug måste skriva på står det bland annat att kontakter med media ska ske i samråd med det norska skidförbundet, och att eventuella konflikter i eller med förbundet ska behandlas internt och inte vidarebefordras till media. Hela representationsavtalet finns på vg.no.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.