Ny andraplats för Frida Hansdotter

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter och andraplatser har blivit en följetong den här säsongen. I Maribors slalom blev svenskan återigen tvåa, men den här gången var det inte årets suverän Mikaela Shiffrin som snuvade henne på segern.

Andraplatsen i dag är Frida Hansdotters fjärde för säsongen. Hon låg tvåa redan efter det första åket och behöll den placeringen efter ett stabilt åk i andra.

Hemmaåkaren Tina Maze gick inte att stoppa. Slovenskan hade snabbaste tid i båda åken och vann med 86 hundradelar.

Världscupen i alpint

”Njuter när jag åker”

–Det känns jättebra, det känns lätt och jag njuter när jag åker. Den här tävlingen betyder mycket för självförtroendet inför VM, säger Hansdotter till SVT Sport.

Årets slalomdominant Mikaela Shiffrin hade en tyngre dag och slutade åtta.

–Det var skönt att se hon är mänsklig, säger Pärson.

Nathalie Eklund blev nia och kan därmed ha tagit Therese Borsséns VM-plats. Både Eklund och Borssén har en sjätteplats som bäst i slalom den här säsongen. Borsséns näst bästa placering är en tiondeplats, vilket Eklund slog i och med dagens tävling.

Anja vill se Eklund på VM

–Resultatmässigt om man ska följa kriterierna är Nattis definitivt klar för VM. Om inte tränarna har någon annan åsikt. Borssén är ju ändå topp 15 i världen, det är väl det som kan bli en diskussion, säger Anja Pärson.

Borssén låg 12:a efter första åket, men hade en grov miss i början av andra åket och slutade på 23:e plats. Emmelie Wikström blev 26:a medan Anna Sween-Larsson, som också är med i VM-diskussionen, inte kvalificerade sig för andra åket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet