Nya mål av målsprutorna

Uppdaterad
Publicerad

Målsprutorna Nilssons och Karlssons kamp slutade oavgjord.

I stället såg Jesper Bryngelsson, Villa Lidköping, och Adam Giljam, Hammarby, till att det blev 3-3 i bandytoppmötet i Stockholm.

Förra säsongen var bandyprofilen Patrik Nilsson förste svensk som vann den ryska skytteligan.

Och han har levererat sedan återkomsten till Hammarby. I sin första match gjorde han hela sex mål – och mot Villa Lidköping på fredagskvällen gjorde han två Hammarby-mål till.

Elitserien i bandy 2013-2014

En annan målspruta, David Karlsson, gjorde två nya mål, totalt tretton fullträffar på fem matcher.

Men målsprutornas duell i all ära: matchens två sista mål gjordes av Villas Jesper Bryngelsson, som gjorde 3-2-målet, 48 sekunder efter Karlssons kvittering, och Hammarbys Adam Giljam, som kvitterade med fem minuter kvar att spela.

Den duons målfacit hittills är futtigt, med Nilsson/Karlsson-mått mätt: Bryngelsson har gjort fyra och Giljam två.

Därmed fortsätter Villa Lidköping vara ett orosmoln för regerande mästaren Hammarby. Förra säsongen var laget det enda som besegrade Hammarby i båda grundseriematcherna.

Krysset gynnade topplagen Edsbyn och Sandviken, som båda vann på fredagskvällen. Edsbyn slog Västerås (5-2) och Sandviken slog Ljusdal (8-3).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2013-2014

Mer i ämnet