Johan Olsson är orolig inför VM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Olsson fortfarande inte i träning: ”Fundamentalt nederlag”

Uppdaterad
Publicerad

Den förkylde Johan Olsson är rejält störd i sin satsning inför VM i Lahtis om drygt två veckor. När landslaget i dag åker på höghöjdsläger i Seiser Alm i norra Italien stannar Olsson hemma. ”Jag är fortfarande inte i träning” säger han till SVT Sport.

Johan Olsson – som så ofta förföljd av sjukdom – missade både världscupen i Falun förra helgen och de nyligen avgjorda SM-tävlingarna i Söderhamn.

När landslaget i dag lämnar Sverige för att VM-ladda på hög höjd väljer Olsson att stanna kvar hemma.

– Jag är fortfarande hemma och fortfarande inte i träning. Kommer troligen få revidera min plan fullständigt och det är givetvis ett fundamentalt nederlag i min VM-satsning, meddelar han SVT Sport. 

Ansluter tidigast på fredag

Skidförbundet meddelade under måndagen att 36-åringen, som har två OS-guld och två VM-guld på meritlistan, tidigast ansluter till uppladdningslägret på fredag.

Sedan tidigare är det klart att Oskar Svensson, Emil Jönsson, Jens Burman och Karl-Johan Westberg avstår Seiser Alm-lägret och laddar på hemmaplan. Även Ebba Andersson och Anna Dyvik, som tävlat i JVM och U23-VM i USA, förbereder sig hemma i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.