Johan Olsson. Foto: Bildbyrån

Olsson missade pallen i Davos

Det blev ingen svensk topptio-placering i herrarnas 30 km fritt i schweziska Davos. Bäste svensk blev Johan Olsson som slutade på en tolfteplats, 56,6 sekunder bakom Maurice Magnificat.

Men Olsson var bra med täten stora delar av loppet och jagade en pallplats. Men på tredje varvet blev det tungt för honom och han tappade mer och mer i slutet.

– Johan gör ett stabilt lopp. Han orkade inte på tredje varvet och då blir det mentalt jobbigt. Men han har fortfarande tid på sig att justera formen så vi kan räkna med honom inför OS, säger SVT Sports skidexpert Mathias Fredriksson.

Världscupen i längdskidor

Södergren på 17:e plats

Det såg länge ut att bli normänn som stod på de två översta platserna på prispallen. Både Andreas Simen Sveen och Martin Johnsrud Sundby åkte bra med fick se sig slagna av fransmannen.

Sämre gick det för deras landsman Petter Northug. Han hade det tufft i spåret och slutade på 37:e plats.

Det var tre andra svenskar som kom till start i Davos. Anders Södergren gjorde ett bra lopp och slutade på 17:e plats, 1.16,8 efter Magnificat. Halvarsson slutade på 19:e och Lars Nelson som 32:a.