Ted Ligety har skadat sitt högra knä under ett träningspass i tyska Oberjoch. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Olympisk mästare skadad under träning

Uppdaterad
Publicerad

Ted Ligety skadade sig under ett träningspass på onsdagen i tyska Oberjoch. Han ska tillbaka till USA och undersökas, det meddelar amerikanska skidlandslaget.

Den 31-årige amerikanen skrev på sociala medier att han slitit av korsbandet i sitt högra knä under sitt träningspass idag. Den olympiske mästaren och världsmästaren i storslalom åkte förbi en port under träningen i Tyskland, när han flög omkull och skadade sig. Ligety har också visat upp missödet med en video på sociala medier.

”Vi vet alla att skidor är en farlig sport men jag trodde alltid att jag kunde undvika att säsongen skulle vara över”, skriver storslalomstjärnan.

Det amerikanska skidlandslaget meddelade i ett uttalande att Ligety ådragit sig en knäskada och kommer att åka hem för en läkarundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.