• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Dahlströms glädjebesked: ”Jag kan kliva på snö”

Uppdaterad
Publicerad

Vägen till OS, där hon var en storfavorit, blev plötsligt mycket längre när slopestylestjärnan Emma Dahlström i våras slet av korsbandet. Nu har hon gjort de första testerna på knät efter skadan för fem och en halv månad sen.

– Det var ett positivt besked. De sa att jag kan kliva på snö om jag vill, säger hon till SVT Sport.

Det är med säkra steg som 24-åringen från Torsby stegar ut från sjukgymnastens mottagning i Stockholm. Knäet ska hålla för en OS-satsning. Nu gäller det bara för henne att skynda långsamt och inte gå för hårt ut.

Hon har fyra försök på sig att ta minst en åttondeplats i världscupen och kvalificera sig till OS i Sydkorea.

– Det är en tävling redan i november, men det kommer att vara jättetight. Sen är det en i december. Det kan kanske gå, men sen jag siktar framför allt på två tävlingar i januari. Där ska jag försöka ta den där OS-platsen.

Dahlström under ett av sina rehabpass. Foto: BILDBYRÅN

Rehabiliteringen sedan skadan i april har varit klanderfri. Även om knäet fortfarande är mindre än det andra och hon ännu inte kan träna för fullt, lever minst sagt hoppet för en av Sveriges, åtminstone i våras, klaraste medaljfavoriter.

– Jag tror att chanserna kommer att vara goda, så länge jag har knäet med mig. Jag kollar mycket på skidåkning nu när jag har varit skadad, jag har ett sug efter att komma tillbaka. Jag tror att det suget kan hjälpa mig ganska mycket.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Kalla listar sina främsta kvinnliga OS-hopp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.