Foto: TT Nyhetsbyrån

OS-medaljörens nya träningsform inför VM i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Maiken Caspersen Falla tog OS-guld i sprint i Sotji och satsar säkerligen på nya medaljer när VM i Falun avgörs i vår. Och hon gör det med hjälp av en ny träningsform – simning i öppet vatten.

– Jag har en väninna som gör det så jag bara följde med. Det har fungerat som ett litet avbräck från all annan träning.

– Jag är inte rädd för att drunkna, men jag är rädd för att sjömonster ska komma och ta mig, säger Caspersen Falla skämtsamt till NRK.

Norskan har bara använt sig av träningsformen fyra gånger och har totalt simmat i sex timmar. Men hon känner ändå att det har varit givande.

– Det har i alla fall gett mig motivation till att träna mer. Vi springer mycket och åker rullskidor i otroligt många timmar. Då är det härligt att kunna koppla av med lite simning.

– När man ligger i vattnet hör man bara sig själv andas och man tänker bara på sig själv. Det är ganska fint egentligen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.