Magdalena Pajala under VM i Falun. Foto: Bildbyrån

Pajala opereras för mystisk skada

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Pajala har missat säsongsinledningen på grund av skada. Nu har den svenska längdskidåkaren fått svar på vad den mystiska skadan beror på. På instagram skriver Pajala att hon lider av karpaltunnelsyndrom och kommer att opereras.

”Mina älskade armar. Oftast har vi samarbetat bra, men senaste året har det varit grus i maskineriet. I förrgår fick jag besked om att gruset heter karpaltunnelsyndrom. I början av januari blir det operation och förhoppningsvis en vändpunkt”, skriver hon.

Karpaltunnelsyndrom innebär att man känner smärta, domningar och/eller svaghet i händerna vilket beror på att nerverna ligger i kläm.

26:a på VM i Falun

27-åriga Pajala kände av besvären redan under förra säsongen liksom under VM i Falun men hoppas att en vändning nu ska komma.

”Med blandade känslor i dag ser jag ljust på 2016. Och hoppas komma tillbaka starkare och klokare”, skriver Magdalena Pajala.

Pajala, som tävlar för Piteå, har som bäst slutat på tredje plats i världscupen och då i teamsprint. I VM i Falun slutade hon på plats 26.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.