Peterson mästare trots kvalmissen

Uppdaterad
Publicerad

Teodor Peterson vann herrarnas sprintfinal efter att ha spurtat ned Jens Eriksson över upploppet. Men det var nära att Peterson åkte ut redan i kvalet.

Anledningen var att Teodor Peterson ramlade i en kurva i kvalet och tappade mycket tid.

–Jag fick slita i kvalet för att ens ta mig vidare. Jag hamnade 15-16 sekunder efter och normalt brukar det inte räcka. Men den här banan är lite längre och det räckte här, säger Peterson.

SM-veckan vinter 2013

I finalen var han överlägsen tillsammans med Jens Eriksson. Eriksson hade greppet in mot upploppet, men där kopplade Peterson greppet och vann spurtstriden.

Skrällen tröttnade i finalen

–Jag visste att Jens skulle bli svår att slå i dag. Den här banan som är längre och tuffare passar honom bra. Jag fick bita i och ta honom på spurten, säger Peterson till SVT Sport.

Simon Persson tog bronset medan Daniel Richardsson blev utan medalj på fjärde plats. 25-åriga överraskningen Johan Edin som imponerade med snabbaste tid i semifinalen tröttnade och blev sist i finalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan vinter 2013

Mer i ämnet